Atacul israelian asupra unei centrale electrice libaneze care s-a soldat cu deversarea a 30.000 tone de combustibili in mare a provocat cea mai grava catastrofa ecologica din Mediterana, cunoscuta pana in prezent.

Publicatia "The Independent", care a dezvaluit, zilele trecute, cauzele dezastrului, sustine ca eliminarea urmarilor acestuia ar putea dura 100 de ani.

Purtatorul de cuvant al unei agentii ONU, citat de publicatia amintita, a apreciat ca operatiunile de curatare a apelor marii pot dura "pana la un secol". De aceea, activitatea de eliminare a urmarilor poluarii trebuie inceputa cat mai curand dupa incetarea bombardamentelor din Liban. Rezervoarele de combustibil ale centralei de la Jieh, aflata pe litoralul libanez, la circa 30 kilometri sud de Beirut, au fost incendiate in urma atacului aerian israelian din 13 iulie. Dupa numai doua zile, rezervoarele au fost tinta unui nou atac, iar combustibilul care nu a ars s-a deversat in mare. Rezultatul a fost o imensa pata de petrol care s-a extins pe o distanta de 80 de kilometri de-a lungul coastei Libanului si aproape zece kilometri in zona litoralului sirian.

Libanezii acuza distrugerea deliberata a economiei
Multi libanezi, scrie "The Independent", acuza Israelul ca incearca, in mod deliberat, sa saboteze economia si industria turistica locala


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.