Sefi de stat si inalti oficiali americani si europeni si-au riscat viata pentru a participa la inaugurarea celui de-al doilea mandat de presedinte al Columbiei pentru Alvaro Uribe.

O data cu apropierea ceremoniei de depunere a juramintului de catre presedintele reales, Alvaro Uribe, gherilele marxiste Fortele Armatei Revolutionare din Columbia (FARC) si-au intensificat atacurile asupra armatei columbiene, ucigind 27 de persoane.

Autoritatile au arestat la Bogota duminica seara doi importanti membri ai fortei marxiste si au descoperit ca acestia ascunsesera armament si explozibili intr-un hotel aflat in apropierea sediului presedintiei, cu scopul de a declansa atacuri in timpul ceremoniei. In urma cu patru ani, la precedenta ceremonie de depunere a juramintului, membrii miscarii de gherila Fortele Armate Revolutionare din Columbia (FARC) au lansat atacuri cu grenade impotriva sediului presedintiei, ucigind 21 de persoane si ranind alte 60.

Participare regala

La ceremonie urmau sa participe 11 presedinti si vicepresedinti ai statelor latino-americane, dar si presedintele Parlamentului European, Josep Borrell, principele mostenitor al Spaniei, Felipe de Bourbon, si secretarul pentru Comert al SUA, Carlos Gutierrez.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.