Diavolul nu e un personaj atit de malefic pe cit se spune, sustine un profesor universitar, specialist in cultura si civilizatia Evului Mediu, din California.
In volumul "Satana: O biografie", publicat de editura Universitatii Cambridge, profesorul american Henry Ansgar Kelly afirma ca Satana a fost nedreptatit de cei care l-au portretizat si ca, in fond, e doar victima unei veritabile campanii de dezinformare! "N-a avut un P.R. pe masura", spune Kelly, care nu merge pina acolo incit sa pretinda ca mai-marele dracilor ar fi un personaj bun. Cercetatorul american ii roaga insa pe teologi sa se mai gindeasca, sa mai analizeze si sa reconsidere pozitia Satanei, pentru ca - in fond - acesta nu este altceva decit unul dintre supusii Lui Dumnezeu. Cei mai multi crestini considera ca Satana este totuna cu ingerul cazut Lucifer, care s-a revoltat impotriva Lui Dumnezeu, dar profesorul atrage atentia asupra faptului ca in Biblie nu scrie asa ceva.

Kelly spune ca din Biblie rezulta doar ca Satana ar fi un soi de ministru al Lui Dumnezeu, care i-a dat in administrare Pamintul. "Sigur ca este un ministru dat-dracului. Sarcina lui este sa-i testeze pe oameni, ca sa se convinga ca au renuntat la pacate, dar el isi face treaba cu mult cinism si adesea da dovada de exces de zel. E un soi de procuror fara scrupule, cam ca J. Edgar Hoover (seful CIA pe vremea lui Kennedy, n.r.). Dar e un tip necesar, cu un mandat in regula, pe care nu are rost sa-l ponegrim mai mult decit merita", afirma profesorul cu umor.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.