Proiectul de rezolutie privind Libanul, finalizat de Franta si Statele Unite dupa lungi negocieri, a fost intampinat cu scepticism de Tel Aviv si respins din start de Beirut. Planul franco-american, care asteapta astazi, sau cel tarziu maine, un vot final in Consiliul de Securitate si care cere "incetarea ostilitatilor intre Israel si Liban", pare sa nu influenteze deloc realitatea de pe frontul de lupta. Atacurile Hezbollahului au atins ieri cel mai mare grad de intensitate de la declansarea confruntarilor, la 12 iulie, ucigand in nordul Israelului, la Kfar Giladi si Kiryat Shmona, zece militari israelieni, alti noua fiind raniti.

Tel Avivul, in asteptarea fortelor internationale
In timp ce ministrul israelian al turismului, Yitzak Herzog, aprecia ieri proiectul de rezolutie drept un semn al "intrarii in faza diplomatiei", ministrul israelian al justitiei, Haim Ramon, a anuntat continuarea atacului pana la preluarea misiunii de catre o forta internationala. Fara a preciza daca Tel Avivul accepta rezolutia, Ramon si-a exprimat scepticismul ca Hezbollah va respecta vreo rezolutie a ONU. Totodata, proiectul de rezolutie, care l-a "bucurat" pe liderul de la Casa Alba, a fost respins categoric de guvernul libanez.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.