Comisia senatoriala pentru Fortele Armatei din cadrul Congresului Statelor Unite ii face zile grele secretarului Apararii, Donald Rumsfeld, pentru proasta gestionare a conflictelor din Irak si Afganistan.

Cel mai dur atac a venit, insa, din partea senatorului democrat de New York, Hillary Clinton, sotia fostului presedinte Bill Clinton. Aceasta, care este considerata de observatori drept un posibil candidat in cursa pentru Casa Alba in alegerile din 2008, considera ca presedintele George W. Bush ar trebui sa il demita pe seful Pentagonului.

Fosta prima doamna l-a acuzat pe Donald Rumsfeld de incompetenta, precizand insa ca esecul a fost provocat, in principal, de erorile de strategie comise de actuala administratie. Irakul continua sa fie sfasiat de violente, aflandu-se in pragul razboiului civil, au declarat doi inalti responsabili militari americani ai Pentagonului.

Seful Comandamentului Central, generalul John Abizaid, in a carui arie de responsabilitate se afla si Irakul, considera ca peste 100 de oameni sunt ucisi zilnic in aceasta tara. Rumsfeld a incercat sa fie audiat de Senat in plen, dar Hillary Clinton a insistat ca seful Pentagonului sa fie adus in fata Comisiei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.