Francezii se lupta verbal pentru titlul de rege al brasoavelor, in timp ce romanii din Canada absorb anual cunostinte din 50 de culturi.

Mai este doar o zi pina la inceperea "Festivalului mincinosilor", concurs international de istorioare scornite, organizat august de august in satul francez Moncrabeau, anunta Rompres. Evenimentul se va desfasura in paralel cu "Festivalul mostenirii" din Canada, unde oamenii se string sa invete din traditia a zeci de popoare.

Basnele se premiaza

In fiecare an, participantii la spectacolul "balivernelor" se aduna in numar de 30 din rindurile "Academiei mincinosilor" din sat, fondata prin decret regal in 1746, si se intrec in povesti si glume care denatureaza adevarul. Startul competitiei este dat de o defilare a concurentilor, echipati cu pelerine largi si palarii rosii, pina la un fotoliu de piatra din piata localitatii, deasupra caruia troneaza "Piatra adevarului". Potrivit Rompres, fiecare candidat saruta piatra cu pricina, jura ca va minti si ocupa un loc in jilt pentru a-si depana povestea, strajuit de doi copii cu rol de paj si vesminte albe.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.