Comisia Europeana a respins propunerea presedintelui conservator Lech Kaczynski de reinstaurare a pedepsei cu moartea in Uniune.
"A sugera ca reintroducerea pedepsei capitale ar putea, in vreun sens, sa reprezinte o dezvoltare pozitiva ar fi un atac direct la adresa valorilor noastre comune, care sint bazate pe respect fata de demnitatea umana a fiecarei persoane", a declarat miercuri, la Bruxelles, Rene van der Linden, presedintele Adunarii parlamentare a Consiliului Europei cu privire la declaratiile facute saptamina trecuta de presedintele polonez. Acesta, conservator convins, afirmase pentru postul national de radio polonez ca ignorarea dezbaterii asupra reintroducerii pedepsei cu moartea pentru pedofili ar reprezenta "un avantaj de neimaginat al criminalului asupra victimei sale, avantajul vietii asupra mortii".

Totodata, Comisia Europeana a respins propunerea lui Kaczynski, Steffan de Rynck, purtatorul de cuvint al comisarilor europeni, declarind ca "pedeapsa capitala nu este compatibila cu valorile europene". Partidul conservator radical Liga Familiilor poloneze din coalitia de guvernare a fost cel care a avansat presedintelui Kaczynski propunerea pentru reintroducerea pedepsei cu moartea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.