Dupa doua zile fara Fidel Castro, cubanezii incep acum sa se intrebe “unde e Raul?” Noul conducator al tarii nu s-a aratat la fata de cand fratele sau i-a predat puterea.

Situatia din Cuba nelinisteste si Casa Alba, care se teme de aparitia unui nou focar de instabilitate intr-un moment in care numai de asta nu ar avea nevoie. La Havana, viata merge inainte. O oarecare neliniste se face totusi simtita. Oamenii ar vrea sa auda vocea noului lor lider, Raul Castro, si sa afle mai multe despre boala lui Fidel - chiar daca, de ochii lumii, incearca sa para increzatori. Ministru al Apararii si general de armata, Raul este considerat un om energic si cre-dincios principiilor revolutiei. Nu se stie cat de reala este aceasta imagine deoarece, spre deosebire de fratele sau, Raul a aparut rar in public. Nici Administratia de la Washington nu stie prea multe despre situatia din Cuba.

Americanii se tem ca tranzitia va degenera in haos daca emigrantii anticomunisti isi pun in gand sa-si elibereze tara, iar cubanezii - sa fuga dincolo de mare. Casa Alba incearca sa-i linisteasca si pe unii, si pe altii.

Fidel Castro a iesit de la sectia de terapie intensiva
Presedintele cubanez Fidel Castro a iesit de la sectia de terapie intensiva, a afirmat ieri seara sora lui, Juanita, aflata in exil la Miami din 1964. Juanita Castro a declarat pentru un post local de televiziune ca a fost informata din Havana despre starea sanatatii fratelui ei, dar in mod neoficial. "A iesit de la terapie intensiva si acum asteapta sa vada ce se intampla", a declarat sora liderului cubanez. Juanita Castro, farmacista de profesie, a participat alaturi de fratele ei la revolutia cubaneza, dar a parasit insula in 1964 din cauza diferentelor de opinie in ceea ce priveste noul regim. Pe de alta parte, presedintele Parlamentului cubanez, Ricardo Alarcon, a afirmat miercuri - intr-un interviu telefonic acordat postului de radio american Democracy Now - ca Fidel Castro este "plin de viata" dupa interventia chirurgicala suferita.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.