"Pot spune ca situatia este stabila, dar o recuperare generala a sanatatii necesita mai mult timp. Sint intr-o stare buna si principalul lucru este ca in tara totul decurge perfect", a declarat ieri Fidel Castro, citat de agentia chineza Xinhua. "Cuba este pregatita sa se apere, prin Fortele Armate Revolutionare si prin poporul sau", a adaugat liderul cubanez.

Castro a precizat ca in curind toata lumea va fi informata asupra starii sale de sanatate. "In Cuba in mod special, din cauza planurilor imperiului (SUA - n.r.), starea sanatatii mele este transformata in secret de stat si nu poate fi anuntata tot timpul, iar compatriotii mei trebuie sa inteleaga", se arata intr-un comunicat difuzat marti noaptea de posturile cubaneze de radio si televiziune, aflate toate sub controlul statului.

Castro a subliniat ca o declaratie clara asupra starii sale nu va aparea decit dupa mai multe zile de evolutie pozitiva. "Nu voi oferi informatii pozitive pentru ca nu ar fi etic", afirma comunicatul, citat de un prezentator al televiziunii cubaneze.

Recuperarea medicala a liderului cubanez "evolueaza pozitiv", a anuntat, la rindul sau, Ministerul de Externe venezuelan, citind informatii ale guvernului cubanez.