Casa din Israel lovita de o racheta Hezbollah Peste 220 de rachete trase de Hezbollah din sudul Libanului au lovit nordul Israelului, cel mai intens tir de la declansarea conflictului dintre armata israeliana si miscarea islamica siita pe data de 12 iulie.

O persoana a fost ucisa si alte cateva zeci ranite, iar una dintre rachete a aterizat la 70 de kilometri in inetriorul teritoriul Israelului, cea mai lunga traiectorie a unei rachete trase pana acum de Hezbollah.

Recrudescenta tirului de rachete urmeaza unei acalmii de doua zile si se constituie aparent ca o replica la declaratiile premierului Ehud Olmert potrivit carora armata israeliana a distrus infrastructura Hezbollah.

Pe parcursul noptii, trupele israeliene au efectuat un raid in orasul Baalbek, un fief al Hezbollah din nord estul Libanului, luand prizonieri cinci oameni, pe care i-a calificat drept "luptatori Hezbollah", dar miscarea islamica a dezmintit, spunand ca erau civili.

Confruntarea armata din sudul Libanului se inteteste, numarul militarilor israelieni fiind estimat acum la 12 mii.

Numarul vitimelor libaneze se ridica la 750, majoritatea civili, iar israelienii au pierdut 55 de persoane, dintre care cel putin 19 erau civili.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.