Guvernul japonez s-a declarat de acord cu “mesajul ferm” adresat de Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite Iranului, prin care se acorda o luna Teheranului pentru a-si inceta activitatile de imbogatire a uraniului. Rezolutia adoptata luni constituie “un mesaj ferm al comunitatii internationale in privinta dosarului nuclear iranian”, a declarat intr-un comunicat Ministrul nipon de Externe.
"Japonia considera ca rezolutia constituie un pas important in directia solutionarii pe cale diplomatica a dosarului nuclear iranian", se mai precizeaza in comunicat. La randul sau, Beijingul si-a exprimat acordul fata de rezolutia Consiliului de Securitate si a promis sa sprijine reluarea discutiilor legate de disputa privind ambitiile nucleare ale Teheranului.

"Speram ca rezolutia Natiunilor Unite sa contribuie la eforturile diplomatice in curs de desfasurare", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului chinez de Externe, Liu Jiachao, intr-o declaratie postata pe site-ul web al ministerului. "China face apel la toate partile implicate sa isi pastreze calmul, sa dea dovada de masura si sa organizeze o runda rapida de negocieri", a adaugat Liu. Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni, cu 14 voturi pentru si unul impotriva - cel al Qatarului, Rezolutia 1696, prin care se cere Iranului sa inceteze pana la 31 august activitatile de imbogatire a uraniului, in caz contrar Teheranul risca impunerea de sanctiuni internationale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.