Comisia Europeana a avertizat guvernul italian ca risca sanctiuni pentru legalizarea sederii a peste 350.000 de imigranti pe an.
"Ii cer ministrului de Interne Giulio Amato sa examineze una cite una cele 350.000 de cereri ale imigrantilor", a declarat comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini.

"Verificarile sint necesare pentru a determina daca cererile sint fictive sau daca ele indeplinesc cu adevarat conditia existentei unui loc de munca si de cazare. In caz contrar, Uniunea Europeana va trebui sa aplice sanctiuni Italiei", a explicat Frattini. Un studiu realizat in 2004 si invocat de comisarul european arata ca Italia se situeaza peste media europeana in privinta imigrantilor angajati "la negru". "Italia are un indice de 16-17% de angajari «la negru», in comparatie cu o medie europeana de 4-5%. Lupta impotriva imigratiei ilegale trebuie privita si in aceasta lumina", a mai declarat Franco Frattini.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.