La sfarsitul saptamanii trecute, in tara vecina au fost semnalate primele incercari de depasire a starii de confuzie de pe scena politica, aparuta dupa dizolvarea coalitiei "portocalii" si inlocuirea acesteia cu coalitia "anticriza", alcatuita din Partidul Regiunilor, socialisti si comunisti.
Din initiativa presedintelui Iuscenko, la Kiev a avut loc o "masa-rotunda" pentru convenirea unui plan de realizare a prioritatilor nationale ale statului, care a reunit liderii tuturor fractiunilor parlamentare, precum si o serie de alte personalitati de seama din Ucraina.

Supus presiunii Radei Supreme, pentru a se decide intre dizolvarea acesteia sau acceptarea candidaturii la functia de premier a lui Viktor Ianukovici, liderul Partidului Regiunilor, presedintele Iuscenko a cerut politicienilor, acum cateva zile, "sa nu apeleze la strada", avertizand ca "cine seamana vant va culege furtuna". Demersul sefului statului s-a dovedit a fi salutar, intrucat, in urma discutiilor, participantii, cu exceptia Blocului Iulia Timosenko, au convenit semnarea unui Pact al unitatii nationale si realizarea unei coalitii parlamentare largi. Acesta a fost motivul pentru care Rada Suprema a hotarat sa-si continue lucrarile pana la numirea noului premier si formarea intregului cabinet.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.