Concluzia unui studiu recent coordonat de Universitatea Leicester din Marea Britanie este ca europenii sunt printre oamenii cei mai satisfacuti de calitatea vietii lor, anunta EUobserver

Studiul bazat pe aproximativ o suta de sondaje de opinie a luat in considerare indicatori pentru sanatate, bogatie, educatie si sensul identitatii. Dintre 178 de tari incluse in studiu, Danemarca se afla pe primul loc, urmata indeaproape de Elvetia, Austria si Islanda. Din top 20 mai fac parte si Finlanda, Suedia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Olanda si Norvegia.

Printre statele europene ai caror oameni se considera mai putin fericiti se numara Lituania (locul 155), Letonia (154), Estonia (139), Slovacia (129) si Ungaria (107). Pe pozitii intermediare in clasament se afla state precum Germania (35), Marea Britanie (41), Spania (46), Italia (50), Franta (62) si Polonia (99).

Pe ultimele locuri in topul mondial se afla state africane ca Burundi, Zimbabwe si Republica Democrata Congo. Studiul arata ca oamenii isi judeca fericirea in functie de starea sanatatii, nivelul de bunastare si accesul la educatie.

Oamenii mai declara ca sistemul capitalist duce la nefericire. Totusi, oamenii cei mai fericiti spun ca asociaza aceasta stare cu ingrijire medicala de calitate, un produs intern brut ridicat si educatie de calitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.