Voluntarii au parasit miercuri Iranul, "inarmati" cu steaguri galbene ale gruparii Hezbollah, pentru a ajunge in Liban, via Turcia si Siria, pentru a se uni cu fortele militiilor antiisraeliene. Grupul era format din tineri intre 16-17 ani, dar si din oameni in virsta. Acestia intentioneaza sa se uneasca pe drum cu alte sute de persoane.

"Noi sintem doar primul val al luptatorilor islamisti, care vor veni din Iran", a declarat Amir Jalilinejad, presedintele unei miscari studentesti radicale, de la Teheran. "Multi vor veni din Iran, insa totodata tot mai multi ni se vor alatura si din alte state islamice. Hezbollahul are nevoie de ajutorul nostru", a mai spus Jalilinejad. Dupa credinta Islamului, martirii sint asteptati de Allah dupa moarte cu 72 de fecioare.

Ce va face Turcia?

Organizatorii sustin ca voluntarii iranieni nu poarta nici un fel de arme asupra lor. Ceea ce nu era insa foarte clar este modul cum acestia vor trece de granita cu Turcia, fiind semnale puternice ca Ankara nu va permite iranienilor sa le tranziteze tara.