Actiunile gemenilor Kaczynski, care conduc Polonia cu o mana de fier, par a nu fi pe placul Uniunii Europene. Mai nou, guvernul de la Varsovia a lansat o campanie de "epurare" in Ministerul de Externe, inlaturand oficialii considerati "neloiali".
Dar "Financial Times" scrie ca este vorba despre oficiali proeuropeni cu experienta, fapt ce ingrijoreaza Bruxelles-ul. Uniunea Europeana crede ca Polonia a devenit din ce in ce mai imprevizibila, in conditiile in care presedintele si premierul nu au aproape deloc experienta in materie de politica externa.

"Multe state isi anuleaza vizitele diplomatice in Polonia", afirma un diplomat de la Varsovia, iar presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a preferat sa amane o vizita in Polonia, prevazuta pentru august, dupa ce Jaroslaw Kaczynski a fost numit premier. Nemultumirile fata de politica dusa de noul guvern polonez nu sunt numai pe plan international. Ieri, partidul de stanga Autoapararea, membru al guvernului conservator, a amenintat ca se va retrage de la guvernare, provocand alegeri anticipate, daca bugetul pe 2007 nu va include mai multe fonduri pentru protectia sociala.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.