La inceputul saptaminii, la Londra, premierul Tony Blair a facut publica lista tuturor cadourilor pe care le-a primit in anul 2005, optind pentru pastrarea a trei daruri primite din partea guvernelor lumii si renuntind la 14.

Demnitarul a preferat o vaza din cristal italian vinurilor frantuzesti sau covoarelor orientale. "Codul privilegiilor" interzice membrilor Guvernului britanic sa pastreze cadouri mai scumpe de 140 de lire, echivalentul a 205 de euro.

Legea prevede ca obiectele mai scumpe sa fie rascumparate contra-cost de catre guvernanti, daca isi manifesta dorinta sa le pastreze, sau sa le predea administatiei. Blair a platit 150 de lire pentru a pastra vaza din cristal oferita de Guvernul italian, 200 de lire pentru monede comemorative rusesti si 300 de lire pentru o gravura daruita de Comitetul Organizator al Jocurilor Olimpice de la Londra din anul 2012.

Prim-ministrul a renuntat la vinurile oferite de Franta si covoarele primite din partea Indiei, Afganistanului si Pakistanului. Regula privind rascumpararea cadourilor este mai putin stricta pentru deputati, care pot pastra cadourile in valoare de pina la 550 de lire si mult mai ingaduitoare pentru lorzi. Acestia pot pastra daruri in valoare de pina la 1.000 de lire, echivalentul a 1.500 de euro. In afara de cadouri, premierul britanic se ocupa si de lucruri mult mai serioase. Tony Blair a declarat luni ca lucreza la un plan de pace pentru a pune capat crizei din Liban, iar acesta va fi gata in citeva zile. In cadrul unei conferinte de presa, organizate dupa discutiile cu omologul sau irakian, Nouri al-Maliki, Blair a calificat drept catastrofala situatia din Liban, declarind ca deplinge moartea civililor din Orientul-Mijlociu.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.