Survenind la scurta vreme dupa ce la summitul G-8 de la Sankt Petersburg un microfon lasat deschis a surprins discutia particulara dintre Bush si Blair, in care cel din urma se declara total de acord cu interlocutorul sau privind actuala criza din Orient, rezultatele unui sondaj in legatura cu orientarile externe ale Marii Britanii, efectuat de cotidianul londonez "Guardian" impreuna cu un institut de specialitate, reflecta o certa nemultumire a opiniei publice determinate de prea marea dependenta fata de politica aliatului american.


Nu mai putin de 63 la suta din englezi ii reproseaza premierului Tony Blair ca a legat prea strans interesele britanice de cele americane, fata de numai 30 la suta care aproba o asemenea pozitie. Chiar si o majoritate din randurile adeptilor Partidului Laburist de guvernamant (54 la suta) adopta o atitudine critica in aceasta privinta, in vreme ce in randurile alegatorilor conservatori (68 la suta) si liberal-democrati (83 la suta) procentajul e si mai mare. Sprijinul fata de razboiul din Irak, care, in aprilie 2003, imediat dupa interventia americano-britanica, inregistrase un nivel-record (63 la suta), a scazut dramatic.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.