Simbata, presedintele Cubei, Fidel Castro, l-a dus pe omologul sau venezuelean, Hugo Chavez, la casa memoriala din Argentina a lui "Che" Guevara.
Cei doi lideri se aflau in Argentina pentru a participa la summit-ul de la Mercosur, iar vizita la muzeu a reprezentat un cadou de aniversare, deoarece luna viitoare liderul cubanez va sarbatori implinirea a 80 de ani de viata. In micul oras natal al lui Guevara, Castro si Chavez au fost aplaudati "la scena deschisa", de o multime de oameni.

Un ghid le-a prezentat muzeul, printre documentele de valoare fiind expuse scrisori si fotografii vechi ale revolutionarului. Presedintele Cubei a ales acest loc in amintirea camaradului care i-a fost alaturi in revolutia cubaneza din 1959. Opt ani mai tirziu, Che Guevara a fost capturat de CIA si executat in Bolivia, la virsta de 39 de ani. Liderul Cubei a fost cel mai atras de o fotografie din copilarie care il reprezenta pe fostul sau tovaras plingind. Castro a intrebat retoric: "Che" Guevara plingind?" Si a continuat zimbind: "Nu cred ceea ce vad cu ochii mei!".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.