Francezii trebuie sa munceasca mai mult si sa renunte la aroganta daca doresc ca tara lor sa redevina ce a fost, a scris ministrul de interne, Nicolas Sarkozy, intr-o carte lansata recent si intitulata Temoignage (Marturie).

In volumul de 281 de pagini recent lansat, ministrul cere mai mult efort, reforme si incetarea obiceiului francez de a da lectii celorlalti. Tirajul initial a fost de 130.000 de exemplare, iar editura XO Editions spera ca lucrarea sa devina un succes.

Dand exemplul Marii Britanii contemporane, Sarkozy cere alegatorilor francezi sa accepte faptul ca Franta este in declin si sa adopte economia de piata ca metoda de a revigorare a acesteia. Presa comenteaza ca aprecierile ministrului reprezinta o loterie electorala intr-o tara care a votat in mod repetat pentru ajutoare sociale generoase si concedii de odihna extinse si care va fi invitata de Partidul Socialist sa faca la fel la alegerile prezidentiale din primavara anului viitor.

"Cred ca in societatea franceza exista o cerere puternica pentru reinstaurarea unor valori ale dreptei republicane: munca, respect pentru autoritate, familie, responsabilitate personala", a afirmat Sarkozy.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.