Suveranul Pontif "nu mai are febra, mananca si a petrecut cateva ore asezat intr-un fotoliu"
Papa Ioan Paul al II-lea va mai ramane in spital "cateva zile," a anuntat ieri purtatorul de cuvant al Vaticanului, Joaquin Navarro-Valls, citat de Associated Press. "Medicii i-au recomandat Suveranului Pontif sa mai ramana cateva zile in spital," a declarat Navarro-Valls, mentionand ca urmatorul buletin referitor la starea sanatatii Sanctitatii Sale va fi dat publicitatii joi. "Sanatatea Papei continua sa se amelioreze, el nu mai are febra, mananca si a petrecut cateva ore asezat intr-un fotoliu," a mai adaugat purtatorul de cuvant al Vaticanului. Totodata, Navarro-Valls a adoptat o atitudine rezervata in privinta respectarii agendei Suveranului Pontif. "Nu pot nici sa confirm, nici sa infirm. Medicii vor trebui sa decida," a declarat Navarro-Valls, referindu-se la planurile Papei de a oficia, vineri, ceremonia religioasa cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavilor.

Aprecierile pozitive ale purtatorului de cuvant al Vaticanului la adresa evolutiei starii de sanatate a Papei au fost umbrite de unele declaratii ale personalului medical al spitalului in care se afla internat Suveranul Pontif. "In situatia in care Sfantul Parinte va depasi criza, dupa cum se pare ca o face, nu este exclusa o repetare a ei in viitor," a apreciat medicul anestezist al spitalului, profesorul Corrado Manni, in cadrul unui interviu acordat publicatiei italiene "La Repubblica". "Din nefericire, maladia Parkinson nu poate fi vindecata - in cel mai bun caz, evolutia ei poate fi incetinita. Iar aceasta presupune o serie de riscuri, printre care si cele observate zilele acestea," a continuat Manni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.