Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, se si vede... lider arab. Pentru ca seful statului sud-american a depus cerere sa intre in Liga Araba, iar hartia a fost aprobata. Drept care, scrie "Le Monde", in septembrie Hugo Chave si Amr Moussa vor semna oficial aderarea Venezuelei la Liga Araba. Bineinteles, cu statut de observator, avand in vedere ca tara din America Latina are in comun cu lumea araba numai... petrolul. Iar ambitiile lui Chavez nu se opresc aici. El vizeaza, tot in toamna, un loc de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU, cerere primita cu furie de Statele Unite.

In ultimul timp, presedintele venezuelean a reusit sa irite si mai mult Washingtonul, dupa ce a criticat atacurile israeliene asupra Libanului si a sustinut dreptul Iranului de a-si dezvolta programul nuclear. In plus, recent, liderul de la Caracas si-a imbracat din nou uniforma de ofiter pentru a lua oficial in primire primul lot de pusti de asalt cumparate din Rusia, in cadrul unei ceremonii solemne de celebrare a independentei fata de Statele Unite. Liderul sud-american, dusman neimpacat al administratiei americane, a achizitionat in total 100.000 de arme Kalasnikov, pentru care a platit 54 milioane de dolari.

"Nu sunt doar niste simple pusti, sunt cele mai bune pusti de pe planeta", a afirmat Chavez, care nu a uitat nici acum sa condamne "imperialismul american". Ieri, presedintele venezuelean a plecat intr-un turneu mondial care va dura 12 zile, prima etapa fiind participarea la summitul Mercosur din Argentina.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.