Cel mai puternic om din lume este o inepuizabila sursa de amuzament. Cade de pe bicicleta, spune lucruri traznite, iar mai nou, a fost filmat facandu-i masaj cancelarului Germaniei, Angela Merkel. Imaginile, surprinse de o echipa a televiziunii ruse, au facut inconjurul lumii cu ajutorul internetului.

In vizibila criza de imagine la reuniunea G8 de la Sankt Petersburg, George W. Bush a facut tot ce i-a stat in putinta sa iasa in evidenta. A vorbit "ca la usa cortului" cu premierul britanic Tony Blair, in timp ce a "uitat" microfonul deschis, a cerut sa fie asezat in mijloc la fotografia de familie, sperand ca astfel sa fie in centrul atentiei, ceea ce, de altfel, nu s-a intamplat. Numai ca unul dintre momentele care a facut deliciul presei a fost acela in care s-a apropiat, tiptil, de sefa guvernului german, care era in plina discutie cu premierul italian Romano Prodi.

Aproape tandru, presedintele american s-a apucat sa-i maseze umerii. Angela Merkel a reactionat intai cu o mimica ce demonstreaza clar surpriza si apoi iritarea. Gestul final surprins de cameramanii rusi o arata pe aceasta cum il respinge, iritata, pe seful Casei Albe. Poate ca totul ar fi fost trecut sub tacere, iar singurii care s-ar fi distrat pe seama intamplarii ar fi ramas jurnalistii rusi prezenti la Sankt-Petersburg. Dar imaginile au fost postate pe Internet si au facut inconjurul lumii.

Inadmisibil

Legat de gestul presedintelui, Larry Sabato, profesor de politica la Universitatea din Virginia, a subliniat, pentru Reuters, ca, "daca politicienii nu ar face lucruri stanjenitoare, nu am mai avea ce sa comentam. Dar pe de alta parte, orice barbat stie ca nu are voie sa faca masaj unei femei, daca nu este solicitat, cu atat mai mult cu cat femeia respectiva este cancelarul Germaniei". Inainte de a ajunge la G8, Bush tocmai venea din Germania, unde a avut parte de o primire calduroasa si a mancat un gratar nemtesc preparat chiar de Angela Merkel.

Si ca "tacamul" sa fie complet, unul dintre cei mai bogati oameni ai Statelor Unite, magnatul George Soros, care are scopul declarat de a-l "infunda" pe Bush, a declarat, intr-un interviu pentru "Newsweek", ca "Statele Unite sunt principalul obstacol pentru o lume stabila si dreapta". Vorbind despre noua sa carte, "The Age of Fiability", Soros a opinat ca, "oricat ar fi de socant pentru americani, trebuie sa accepte faptul ca SUA stabilesc agenda mondiala, iar restul lumii trebuie sa accepte asta". Mai mult, miliardarul american i-a cerut presedintelui american sa renunte la razboiul impotriva terorismului, pentru ca "nu are dreptul sa ucida oameni nevinovati pentru scopuri politice".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.