Din pacate, ca niciodata pana acum in cazul conflictelor din zona ori din alta parte, SUA au temporizat nefiresc de mult un demers in vederea incetarii focului. Singurul care s-a agitat e secretarul general al ONU, Kofi Annan, dar actiunea sa e privita cu indiferenta la Washington.

Ieri, Israelul a readus sub arme alti rezervisti, fiind pentru a doua oara in ultimele zile cand recurge la o atare masura. Pentru analistii militari e un semnal ca razboiul nu va inceta curand. Mai mult, ieri, cotidianul "Maariv" din Tel Aviv a reluat declaratiile gen. Alon Friedman din comandamentul de nord, potrivit caruia Tsahal, armata israeliana, si-ar putea extinde operatiunile terestre in Liban. S-a mai vorbit pana acum de numeroasele incursiuni terestre, dar "este posibil ca operatiunile noastre terestre sa se amplifice" spunea Friedman.

Citeste si:

"Dispunem de multe forte. Vom convoca masiv rezervisti", preciza el. Ministrul israelian al apararii, Amir Peretz, a avertizat ca, daca se va ajunge la concluzia ca o operatiune terestra e necesara, ea va fi lansata. Intre timp, pe front, operatiunile nu contenesc. La Avivim au continuat luptele intre combatantii Hezbollah si Tsahal. La randul sau, Hezbollah n-a incetat sa traga cu katiuse asupra Haifei (3 rachete), Safed (9 rachete), Kiryat Shuma (2) si Rosh Pina (2).