Dupa zece zile de razboi, bilantul e teribil, fie ca e vorba de victime omenesti, pagube materiale ori refugiul a sute de mii de oameni.

Din pacate, ca niciodata pana acum in cazul conflictelor din zona ori din alta parte, SUA au temporizat nefiresc de mult un demers in vederea incetarii focului. Singurul care s-a agitat e secretarul general al ONU, Kofi Annan, dar actiunea sa e privita cu indiferenta la Washington.

Ieri, Israelul a readus sub arme alti rezervisti, fiind pentru a doua oara in ultimele zile cand recurge la o atare masura. Pentru analistii militari e un semnal ca razboiul nu va inceta curand. Mai mult, ieri, cotidianul "Maariv" din Tel Aviv a reluat declaratiile gen. Alon Friedman din comandamentul de nord, potrivit caruia Tsahal, armata israeliana, si-ar putea extinde operatiunile terestre in Liban. S-a mai vorbit pana acum de numeroasele incursiuni terestre, dar "este posibil ca operatiunile noastre terestre sa se amplifice" spunea Friedman.

"Dispunem de multe forte. Vom convoca masiv rezervisti", preciza el. Ministrul israelian al apararii, Amir Peretz, a avertizat ca, daca se va ajunge la concluzia ca o operatiune terestra e necesara, ea va fi lansata. Intre timp, pe front, operatiunile nu contenesc. La Avivim au continuat luptele intre combatantii Hezbollah si Tsahal. La randul sau, Hezbollah n-a incetat sa traga cu katiuse asupra Haifei (3 rachete), Safed (9 rachete), Kiryat Shuma (2) si Rosh Pina (2).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.