Israelul combate in interiorul Libanului. In timp ce Tzahalul sustine ca a anihilat jumatate dintre capacitatile Hezbollah, teroristii sint pregatiti sa reziste pina la capat.

Raidurile israeliene asupra Libanului au continuat si ieri, in cea de-a noua zi de conflict, vizind tabere de antrenament ale Hezbollah si sediul televiziunii siite Al-Manar. Replicile Hezbollah nu au intirziat sa apara, rachete Katiusa fiind lansate asupra oraselor din nordul Israelului, atacurile extinzindu-se si in zona de est.

Paralel, incursiunile terestre ale armatei israeliene impotriva gherilei Hezbollah au continuat in doua locatii din apropierea granitei dupa debutul de miercuri, in care doi soldati israelieni si-au pierdut viata si noua au fost raniti.

Tinte strategice

In asaltul continuu asupra infrastructurii libaneze, 57 de civili au fost ucisi in timpul raidurilor lansate de aviatia israeliana miercuri, scriind astfel cea mai singeroasa pagina din istoria conflictului de pina acum. Este adevarat, pe de alta parte, potrivit ONU, ca militantii Hezbollah se amesteca printre civili, cautind adapost. Pe plan strategic, bombardamentele de ieri au vizat din nou buncare ale teroristilor si depozite de armament, precum si aeroportul din Beirut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.