Nu doar in Europa vara isi face de cap, ci in intreaga lume. Daca londonezii au ajuns sa caute umbra, temperaturile anuntate de meteorologi pentru astazi fiind de 39 de grade, chinezii pot spune ca s-au "racorit" destul, apele luandu-le, pe alocuri, casele pe sus.

Marea Britanie Valul de caldura a lovit capitala britanica de cateva zile. Londonezii obligati sa foloseasca metroul trebuie sa suporte temperaturi de 47 de grade Celsius, in timp ce in autobuze s-au depasit 52 de grade, scrie "Evening Standard". In metroul din Londra nu exist? sisteme de climatizare, el fiind cel mai vechi din lume. Autobuzele au doar un sistem de ventilatie, insuficient pentru astfel de valori inregistrate intr-un oras in care, in medie, nu se depasesc 23 de grade in luna iulie.

Portugalia Noua incendii au izbucnit in sase dintre cele 18 districte ale Portugaliei din cauza temperaturilor extrem de ridicate (41 de grade Celsius). 700 de pompieri s-au luptat cu flacarile pentru ca situatia de vara trecuta, cand peste 300.000 de hectare de padure au fost nimicite, sa nu se repete.

China Chinezii se confrunta cu altfel de probleme fata de europeni. Ploile abundente urmate de inundatii si alunecari de teren, provocate de furtuna tropicala Bilis, au ucis 198 de persoane, alte 140 fiind date disparute. Furtuna a ajuns in China vineri, afectand peste 20 de milioane de persoane, dintre care 2,2 milioane au fost evacuate din zonele amenintate.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.