Ieri, Nelson Mandela, fostul presedinte al statului sud-african, a implinit 88 de ani. Pentru o persoana care a petrecut 27 de ani in inchisoare arata exceptional, fiind imbracat cu o camasa larga, viu colorata, cu prilejul aniversarii. A aparut in fata presei surizator, la brat cu asistenta personala, Zelda La Grange. In onoarea lui, la Johannesburg s-a deschis o expozitie de fotografii consacrate aspectelor esentiale din viata sa. Miercurea trecuta, sarbatoritul a asistat la lansarea expozitiei, iar joi s-a intilnit cu fostul presedinte american Bill Clinton intr-un institut medical specializat in tratarea maladiilor cardiace, sustinind o campanie in favoarea copiilor sud-africani suferinzi.

Din 2004, s-a retras din viata publica, afirmind ca se dedica familiei si scrierii celui de al doilea volum al memoriilor sale. Cartea nu a aparut nici la doi ani dupa aceasta promisiune. Primul volum al memoriilor, intitulat "Un lung drum catre libertate", relateaza amintiri din cei 27 de ani petrecuti in inchisoare. De ziua sa, remarcabila personalitate a drepturilor omului a facut o declaratie emotionanta si surprinzatoare: "Cind voi ajunge in Rai, le voi zimbi fostilor camarazi de lupta si vom discuta despre libertatea poporului sud-african si egalitatea deplina a tuturor oamenilor".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.