Americanul Marc Ecko, 33 de ani, este considerat "regele international al grafitti-urilor", dupa ce talentul sau a fost apreciat mai intii in New Jersey, apoi in New York si, in fine, in unele capitale europene. Ecko s-a nascut in New Jersey, iar parintii i-au remarcat de timpuriu talentul la desen. Asa ca i-au pus la dispozitie garajul, pentru ca el sa "exerseze" pe peretii acestuia. Mai tirziu, desenele facute pe zidurile si vagoanele de metrou din New York i-au adus o faima care s-a raspindit si in alte state americane.

Asa incit el si-a infiintat o societate, "Ecko Unlimited", prin intermediul careia a inceput sa vinda tricouri desenate in stilul picturilor sale murale. Succesul a fost neasteptat, asa ca Marc a inceput sa puna in vinzare si incaltaminte, ochelari, ba chiar videojocuri ce aminteau de "operele" sale. In 2002, averea lui a fost evaluata la 200 de milioane de dolari, iar anul acesta la frumoasa si rotunda suma de...un miliard. In consecinta, revista "Details" l-a nominalizat printre cei mai bogati oameni din lume cu virsta sub 40 de ani.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.