Ultima zi a summitului G8 a fost dedicata discutiilor despre redresarea tarilor sarace si a problemelor legate de negocierile spinoase in comertul la nivel mondial.

In ultima zi a discutiilor G8 gazduite de Rusia la Sankt Petersburg, liderii puterilor mondiale i-au invitat pe presedintii Braziliei, Indiei, Mexicului, Chinei si Africii de Sud la discutii privind modalitatile concrete de reducere a saraciei in lumea a treia. Unul dintre punctele dificile ale agendei summitului G8 a fost, de altfel, readucerea in discutie a acordului de la Doha, in cadrul negocierilor din Organizatia Mondiala a Comertului. Acordul de la Doha prevede fonduri financiare consistente pentru ajutorarea tarilor sarace, prin stimularea comertului liber. Tony Blair a declarat dupa terminarea discutiilor ca exista semne de disponibilitate pentru compromisurile necesare ca Doha sa fie repusa in discutie: "Inainte de prinz eram oarecum pesimist. Insa acum sint mult mai putin", a declarat premierul britanic.

Imagine de nota 10

Strategia firmei americane de PR care s-a ocupat de G8-ul rus a functionat: ministrii rusi pareau ca sint in mijlocul concursului "cine da mai multe interviuri si conferinte de presa", iar personaje marcante ale Kremlinului, faimoase pentru lipsa lor de vizibilitate, se intreceau in captarea atentiei mass-media. Putin insusi a surprins, tinind informari nocturne pentru presa, un lucru fara precedent pentru un lider al summitului G8.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.