Astazi, Discovery se intoarce la Centrul Spatial Kennedy din Cape Canaveral, dupa ce ieri s-a desprins de Statia Spatiala Internationala.
In ultima zi petrecuta in spatiu, cei sase astronauti si-au verificat echipamentele, au dat interviuri televizate si au urmarit cu emotie verificarea scutului de caldura al navetei. Testele au inclus oprirea instalatiilor care asigura sistemele hidraulice, avand in vedere ca acolo a fost detectata o scurgere de nitrogen sau hidrazina, combustibil pentru rachete constituit din azot si hidrogen. Specialistii incercau sa identifice scurgerile, dar NASA a anuntat ca exista solutii pentru o aterizare sigura.

Daca hidrazina se scurge, combustibilul va fi eliminat, iar naveta va ateriza fara sa existe pericolul de explozie. Daca unitatea centrala a navetei este oprita, Discovery va ateriza cu cele doua auxiliare, o premiera in istoria NASA. Naveta este construita astfel incat sa poata ateriza cu un singur motor, acesta fiind motivul pentru care Agentia a oferit asigurari ca totul va fi bine.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.