Vaticanul ii va excomunica pe cercetatorii implicati in clonarea de embrioni umani in scopul vindecarii unor boli si pe politicienii care vor vota legalizarea acestei practici.
"Distrugerea embrionilor umani este echivalenta cu un avort. Este acelasi lucru", a declarat cardinalul Alfonso Lopez Trujillo, seful Consiliului pontifical pentru familie.

"Excomunicarea ii vizeaza pe medicii, femeile si cercetatorii care sunt implicati in distrugerea embrionilor si pe politicienii care aproba legea", a mai spus Trujillo, intr-un interviu publicat in "Famiglia Christiana", o revista editata de Vatican.
Excomunicarea interzice crestinilor sa fie botezati, sa asiste la slujbele religioase si, in unele cazuri, sa fie ingropati de preot. Amenintarea Vaticanului pare sa nu aiba efect asupra celor vizati. Profesorul Cesare Galli, de la Laboratorul pentru tehnologii reproductive din Cremona, primul cercetator care a clonat un cal, a declarat ca Vaticanul seamana cu talibanii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.