Lord Levy se declara nevinovat

Principalul responsabil cu colectarea de fonduri pentru Partidul Laburist Britanic, Lordul Levy, a fost arestat si eliberat imediat pe cautiune, intr-un dosar legat de presupusa atribuirea de titluri persoanelor care fac donatii importante.
Lordul Levy a negat acuzatiile si a invinuit politia ca ar fi recurs la metoda arestarii in mod inutil.

El a fost unul dintre principalii artizani ai unei campanii care a asigurat fonduri de milioane de lire sterline pentru Partidul Laburist, prin intermediul unor imprumuturi controversate.

Politia vrea sa afle daca oricare dintre principalele trei partide, Laburistii, Conservatorii si Liber-Democratii, au acordat titluri persoanelor care au avut contributii financiare importante la campaniile lor.

Apropiere periculoasa

Criticii premierului Blair au afirmat ca scandalul se apropie amenintator de seful cabinetului. Lordul Levy este un aliat apropiat si partenerul de tenis al lui Toni Blair. El este si trimisul cabinetului in Orientul Apropiat.

Scandalul dateaza de la inceputul anului, de cand au aparut dezvaluiri privind imprumuturile secrete acordate laburistilor.

Lordul Levy a fost arestat sub suspiciunea ca a incalcat legile electorale si cele privind acordarea titlurilor nobiliare.

Dupa ce a fost eliberat pe cautiune, el a repetat ca e de acord sa sprijine ancheta politiei si ca arestarea nu era necesara.

Lord Levy este un cunoscut om de afaceri din lumea impresariatului muzical. El a condus firma care a asigurat managementul unor artisti precum Alvin Stardust sau Chris Rea.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.