Cel putin cinci femei care au lucrat pentru Moshe Katsav inainte ca el sa devina presedintele Israelului au declarat ca au fost hartuite sexual de acesta, informeaza cotidianul "Haaretz", citat de Mediafax. Acuzatiile femeilor, care au solicitat sa nu li se dezvaluie identitatea, au intervenit dupa ce o fosta angajata a presedintiei declarase anterior ca seful statului a hartuit-o sexual.

Moshe Katsav a replicat ca femeia incerca sa-l santajeze, iar procurorul general, Menachem Mazuz, a deschis ieri o ancheta pentru a investiga acuzatiile.
Potrivit marturiilor celor cinci femei, Katsav ar fi profitat de functia sa pentru a le hartui sexual, transformandu-se dintr-un sef politicos intr-o persoana cu limbaj si comportament vulgar. Acestea au povestit ca au rezistat propunerilor, insa au fost nevoite sa isi dea demisia. Daca instanta va confirma acuzatiile femeilor, parlamentul are compententa de a-l destitui pe presedinte din functie pentru comportament "inadecvat". Presedintia a refuzat sa comenteze aceste acuzatii, motivand ca plangerile sunt anonime.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.