Sute de persoane au fost evacuate, marti seara, la Chicago, dupa ce o garnitura de metrou a deraiat intr-un tunel, la o ora de varf, luand foc.

Chiar daca peste 100 de persoane au fost duse la spital, nimeni nu se afla in stare grava.

SUA - "Motivul accidentului nu este un act criminal", a afirmat Kevin Smith, purtator de cuvant al serviciilor de urgenta din Chicago. O garnitura de metrou a deraiat intr-un tunel, provocand un incendiu si mult fum, spun surse din cadrul societatii de transport in comun din metropola americana, citate de agentiile de presa internationale. Peste 100 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale in spitalele orasului din cauza fumului inhalat sau a iritatiilor oculare, dar nici una nu este in stare grava, a mai declarat purtatorul de cuvant al serviciilor de urgenta din Chicago.

Accidentul s-a produs la 17.10, ora locala, cand cele doua roti din spate ale unei rame formate din opt vagoane au iesit de pe sine dintr-o cauza nedeterminata.

Pasagerii erau deja marcati de evenimentele produse la Bombay, cand sapte explozii au ucis aproximativ 190 de persoane, fapt ce a amplificat panica creata. Totusi, evacuarea s-a desfasurat, in linii mari, fara incidente.

Alarma prin internet si celular

Washington Guvernul SUA va putea transmite in curand semnalul de alarma in cazul unor situatii de urgenta prin intermediul telefoanelor mobile si al internetului. Noul sistem digital va fi o varianta moderna a celui pus la punct in epoca razboiului rece in eventualitatea unui atac nuclear, dar care nu a fost folosit niciodata. Urmasul lui are in vedere in special dezastrele naturale si atacurile teroriste. Proiectat de Ministerul Securitatii Interne, noul sistem se afla inca in faza-pilot si ar putea fi dat in functiune la sfarsitul anului viitor. Potrivit lui Aaron Walker, purtator de cuvant al Ministerului Securitatii Interne, "orice fel de aparat care poate receptiona un mesaj-text va primi alarma".


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.