Bulgaria a anuntat recent ca si-a rechemat ambasadorul din Finlanda, dupa ce acesta a fost prins ca vindea ilegal vin din rezervele de protocol ale ambasadei.

Ministrul bulgar de externe a declarat ca a analizat activitatea ambasadei sale din Finlanda.
In urma cercetarilor, investigatorii au descoperit ca domnul Venelin Tsachevski, pana de curand ambasador al Republicii Bulgare in Finlanda, vanduse sute de sticle de vin din rezervele diplomatice ale ambasadei, vin care este de regula pastrat pentru receptii.

Astfel, autoritatile bulgare au demonstrat ca Veselin Tsachevski vanduse ilegal odata 900 si alta data 660 sticle de vin catre cetateni bulgari rezidenti in Finlanda, la preturi mai mici decat cele de pe piata finlandeza.

Anchetatorii bulgari au descoperit si alte numeroase nereguli in evidentele contabile ale ambasadei. Ambasadorul finlandez la Sofia a declarat ca si autoritatile finlandeze investigasera alte activitati ilegale ale fostului ambasador.

Purtatorul de cuvant al ministerului bulgar de externe a declarat ca Bulgaria va numi un nou ambasador in cel mai scurt timp cu putinta.

Finlanda a preluat la 1 iulie presedintia Uniunii Europene, exact pentru perioada in care Bruxelles-ul va decide daca Bulgaria, alaturi de Romania, va fi acceptata de la 1 Ianuarie 2007 in UE.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.