Tiraspolul a anuntat ca referendumul privind statutul si politica externa ale Transnistriei se va desfasura la 17 septembrie. Sovietul Suprem de la Tiraspol va decide astazi intrebarile care vor fi supuse votului, insa se stie ca una dintre ele se va referi la relatiile cu Rusia.

Autoritatile din Transnistria vor organiza, la 17 septembrie, un referendum pe tema statutului republicii situate in stanga Nistrului si a politicii externe, informeaza site-ul RosBusinessConsulting. O comisie de politica externa a Legislativului de la Tiraspol a decis ca una dintre intrebarile care vor fi supuse votului se va referi la relatiile Transnistriei cu Rusia si alta la relatiile cu Republica Moldova. Decizia privind intregul set de intrebari, formularea acestora si alte detalii ale referendumului urmeaza sa fie luate astazi de Sovietul Suprem (Parlamentul) al Transnistriei.

Initiativa autoritatilor de la Tiraspol a fost adoptata dupa ce comunitatea internationala a recunoscut independenta Muntenegrului, locuitorii Transnistriei urmand sa se pronunte, in acelasi mod, asupra viitorului statut al republicii. Propunerea organizarii unui referendum pentru independenta a fost facuta la cel de-al IV-lea Congres extraordinar al deputatilor transnistreni, desfasurat la 31 martie 2006.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.