SUA sprijina activ o schimbare la Havana, adoptind un „Contract cu Poporul Cubanez“ , prin care aloca 80 de milioane de dolari democratizarii insulei.

Presedintele SUA, George W. Bush, a semnat la inceputul saptaminii un "Contract cu Poporul Cubanez", prin care promite acestuia sprijin "in timp ce trec de la un control represiv al regimului Castro spre libertate si democratie adevarata". "Lucram in mod activ pentru schimbare in Cuba, nu doar asteptam schimbarea", a declarat presedintele Bush. "Contractul" este lansat de administratia americana exact in momentul in care Fidel Castro, la putere din 1959, se pregateste sa isi serbeze cu fast cea de-a optzecea aniversare, in august.

De asemenea, guvernul cubanez planuieste sa ii acorde mai multa putere succesorului desemnat al acestuia, fratele sau, Raul Castro, in virsta de 75 de ani. Planul american prevede alocarea a 80 de milioane de dolari pentru democratizarea Cubei. Documentul este redactat de Comisia SUA pentru Ajutorarea unei Cube Libere, prezidata de secretarul de stat american, Condoleezza Rice si secretarul pentru Comert, Carlos Gutierrez, de origine cubaneza.

Sprijin pentru disidenti

Documentul clasifica Cuba drept o "forta destabilizatoare in regiune".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.