Europa Primul canal de televiziune european destinat rromilor, "European Romani TV Network" (ERTV), ar putea sa emita in opt tari europene, printre care si Romania, incepand cu toamna anului 2007, informeaza "L'Humanite".
Proiectul dateaza de aproape zece ani, fiind promovat de regizorul maghiar Andras Suranyi si sprijinit de Ministerul ungar al Culturii. In mai 2006, reprezentanti ai presei din mai multe tari europene s-au reunit pentru a discuta despre lansarea acestui proiect. Acest canal de televiziune ar trebui sa emita pe viitor in toate tarile Europei, membre sau nu ale Uniunii Europene. Marea majoritate a emisiunilor vor fi difuzate in limba engleza. Va exista si un interval orar cu specific national, realizat in limba fiecarei tari (in germana in Germania, in bulgara in Bulgaria etc.), iar anumite programe vor fi realizate in romani. Pentru moment, la acest proiect s-au asociat opt tari: Bulgaria, Slovacia, Olanda, Marea Britanie, Romania, Germania, Austria si Ungaria.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.