Cel putin 40 de persoane au fost ucise de indivizi inarmati in capitala Irakului, Bagdad.

Se presupune ca a fost vorba de un atac sectarian impotriva musulmanilor suniti.

Politia afirma ca mai multi militanti siiti au ridicat un punct de control fals in districtul Jihad din vestul Bagdadului, oprind masinile care treceau prin zona.
Ei au verificat actele de identitate ale celor aflati in masini, i-au separat pe suniti de restul si i-au impuscat.
Incidentele sectariene in Irak s-au inmultit sensibil in ultimele luni.

In trecut, militiile irakiene au folosit uniforme de politie pentru a pune la cale atacuri dar incidentul de acum este de o gravitate extraordinara.

Militanti siiti au intrat in districtul Jihad duminica dimineata iar politia precizeaza ca au fortat oamenii sa iasa din masini iar pe musulmanii suniti i-au impuscat.
Un martor a declarat agentiei AFP ca militantii au facut razii si la anumite case locuite de suniti, ucigandu-i pe toti cei care se aflau in case.

Razbunare

Autoritatile afirma ca au aparut informatii potrivit carora in zona au continuat sa se auda impuscaturi si deci e de asteptat ca bilantul victimelor sa creasca.

Fortele de securitate au izolat complet zona si au impus restrictii de circulatie, in incercarea de a preveni contraatacuri de razbunare.

Autoritatile afirma ca incidentul ar putea fi un gest de razbunare dupa un atac cu bomba petrecut sambata la o moschee siita din apropiere, atac in urma caruia cel putin doua persoane si-au pierdut viata.

Imamul mocheii a declarat ca in ultimele cinci luni siiti au fost ucisi si alungati din zona respectiva.
Duminica au avut loc si alte incidente violente, in urma carora un ofiter al serviciilor de informatii irakiane a fost impuscat la Karbala si mai multi politisti si civili au fost ucisi in alte atacuri in tara.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.