Este bine cunoscut ca italienii sint poporul cel mai sanatos si mai longeviv din Europa. Dar care sint secretele sanatatii lor?
Potrivit cercetatorilor de la Leicester University, italienii sint mai sanatosi decit ceilalti europeni, datorita obiceiurilor lor alimentare. In primul rind, ei nu maninca gustari reci nesanatoase. Merg acasa sa ia prinzul. Ajunsi acasa maninca o portie potrivita de paste cu un pahar de vin (unul, in niciun caz mai mult). Si nu uitati ca exista doua feluri de preparare a pastelor. Primul este cel mai dificil, dar nu este imposibil: se pun cinci litri de apa intr-o oala cu putina sare, se asteapta pina ajunge la punctul de fierbere, dupa care se pun pastele. Trebuie avut grija ca acestea sa fie incercate astfel incit sa fie luate de pe foc exact cind sint gata.

Pizza este si ea una dintre preferatele italienilor. Ei se bucura si de binecunoscuta dieta mediteraneana cu: mult peste, fructe proaspete, nuci, seminte, ulei de masline. S-a dovedit stiintific ca o astfel de dieta prelungeste viata. Important de stiut este faptul ca italienii nu beau niciodata sa se imbete.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.