Impatimitii paharului pot bea linistiti oricit in apartamente noi, puse la dispozitie aproape gratis.

Nu ii contringe nimeni sa mearga la cure de dezintoxicare, la intilnirile Alcoolicilor Anonimi sau sa asiste la vreo slujba la biserica. Mai mult, pot bea pina cind lesina sau pina intra in coma. O singura conditie li s-a pus celor 75 de "boschetari" alcoolici care si-au luat la sfirsitul anului trecut in primire apartamentele de inchiriat, din cladirea de patru etaje de pe strada Eastlake, la numarul 1811, in Seattle: sa nu faca scandal, pentru ca vor fi evacuati.

Dupa cum declara directorul proiectului, Bob Hobson, "alcoolicii cronici au o dependenta, dar nu sint retardati. Vor un loc sigur in care sa stea si oameni in jur carora sa le pese de ei". De pasat, le pasa celor cinci doctori si asistentei care au fost angajati cu norma intreaga sa ii monitorizeze permanent.

Pe categorii de sanatate

Pentru bautorii cu probleme mari de sanatate, care au nevoie de supraveghere constanta, unul dintre etajele cladirii a fost amenajat in 26 de cubicule, fiecare cu un pat, un frigider, un dulap si un birou. Celelalte 49 de apartamente din bloc sint destinate bautorilor care nu sint intr-o stare de sanatate atit de precara. Proiectul, initial contestat public, are insa sorti de izbinda, numai un singur "locatar" fiind evacuat pentru incidente violente.

Mai mult, Rodney Littlebear, unul dintre alcoolici, citat de "New York Times", a declarat la sase luni dupa debutul proiectului: "Am lasat-o mai moale, trebuie sa-mi salvez ficatul". "Locatarii", majoritatea veterani de razboi sau amerindieni, platesc in jur de 30% din pensiile pe care le primesc de la stat pentru un apartament in Eastlake.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.