Desi se mentine recompensa de 25 milioane de dolari oferita pentru "capul" lui Osama bin Laden, unitatea speciala a CIA care-l urmarea a fost desfiintata acum cateva luni. Faptul a fost dezvaluit abia marti de ziarul "New York Times".
Dupa cum s-a precizat, membrii unitatii au primit alte misiuni, mai generale, in cadrul Centrului antiterorist al spionajului american.

Cu acest prilej, s-a amintit ca "Unitatea Bin Laden" functiona inca din 1996, inca inainte de 11 septembrie 2001, cand liderul retelei teroriste Al-Qaida a fost propulsat in avanscena terorismului mondial. Pana la acea ora, Bin Laden se remarcase indeosebi prin apelurile sale la "Jihad (razboi sfant) global", iar unitatea CIA care se ocupa special de el functiona alaturi de alte cateva zeci de acelasi fel. Cu precizarea ca acestei unitati ii fusesera afectate doua duzini de agenti supercalificati. Celula fusese botezata "Alec Station" de catre Michel Scheuer, seful ei, dupa prenumele fiului sau.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.