Avioanele de razboi israeliene au tintit ministere palestiniene; s-au inregistrat patru morti Premierul Israelului, Ehud Olmert, a autorizat actiuni militare mai sustinute ale fortelor israeliene in Fasia Gaza.

Decizia a aparut la o zi dupa ce militantii palestinieni au lansat o racheta in orasul Ashkelon, aflat la aproximativ 12 kilometri nord de Gaza.

Este atacul care a patruns cel mai mult in interiorul Israelului. El nu a provocat victime, si nici mari stricaciuni dar premierul Olmert l-a descris drept "o escaladare majora".

Corespondentii BBC transmit ca obiectivul acestei reactii a Israelului ramane neclar si ca, cel mai probabil, va fi vornba de amplificarea loviturilor aeriene in nordul Gazei.

Intre timp, din acesta zona se relateaza ca ar fi avut loc ciocniri intre trupele israeliene si militantii Hamas, in apropiere de orasul Beit Hanoun. Potrivit relatarilor, nu s-au inregistrat victime.

Anterior, Israelul a dat mai multe atacuri aeriene in Fasia Gaza. Cel putin patru persoane au fost ranite.

Israelul executa aceste raiduri aeriene de mai bine de o saptamana, in replica fata de capturarea unuia dintre militarii sai, de catre militantii palestinieni.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.