Pe lista celor 40 de persoane identificate dintre cele 41 care si-au pierdut viata in accidentul de metrou din Valencia nu apare niciun cetatean roman, a informat ieri consulul general al Romaniei la Barcelona, Angelo Florian, intr-o declaratie acordata postului Radio Romania Actualitati.
"Potrivit datelor, de aceasta data neoficiale, pentru ca listele inca nu au fost facute publice, din cei 41 de decedati, 40 au fost identificati in cursul noptii trecute, iar in urma convorbirii cu Comandamentul pentru Siguranta Civila din orasul Valencia, pe lista celor 40 de persoane identificate nu apare nici un cetatean roman", a declarat Angelo Florian. Anchetatorii au eliminat complet pista unui atentat, toate elementele indicand un accident produs din cauza excesului de viteza, combinat cu ruperea rotii unui vagon, cand trenul a deraiat si a fost proiectat in peretii unui tunel. Cauzele exacte ale accidentului insa nu vor fi cunoscute decat dupa analizarea cutiei negre a trenului, care a fost recuperata abia ieri. Autoritatilor locale au decretat trei zile de doliu, dar presa spaniola cerea, ieri, socoteala companiei nationale de transport, invinuita ca nu a asigurat siguranta metroului.

Catastrofa a indurerat si pe plan extern. Parlamentul European a pastrat, luni seara, un moment de reculegere, iar Papa Benedict al XVI-lea s-a rugat pentru cei disparuti si a anuntat ca sambata va sosi la Valencia pentru a asista la cea de a cincea intalnire mondiala a familiilor, unde, la incheierea lucrarilor, sunt asteptati peste 1.500.000 de participanti.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.