Cele trei grupari palestiniene care l-au capturat pe soldatul israelian ameninta cu represalii, in timp ce Olmert a dat mina libera armatei pentru a-l elibera pe acesta.

Astazi dimineata, la ora 6.00, a expirat ultimatumul acordat Israelului de militantii palestinieni care l-au capturat pe caporalul israelian Gilad Shalit. Militantii au cerut Israelului sa elibereze prizonierii palestinieni sau "sa suporte consecintele", fara a detalia care vor fi acestea. Cel mai probabil, este vorba despre uciderea caporalului. Ultimatumul a fost semnat de Brigazile Izzedine al-Qassam (aripa armata a Hamas), Comitetele pentru Rezistenta Populara si Armata Islamica. Cele trei grupari cer eliberarea prizonierilor palestinieni femei si copii din inchisorile israeliene, precum si a 1.000 de prizonieri barbati. Guvernul israelian a anuntat ca nu va ceda in fata santajului.

Gilad era in viata

Ziarul de limba araba "al-Hayat" din Londra dezvaluia ieri ca oficiali egipteni aflati in Gaza pentru a negocia eliberarea caporalului au confirmat faptul ca Gilad este in viata. Oficialii citati confirmau si anunturile palestiniene conform carora soldatul este ingrijit medical pentru rani capatate in timpul luptelor ce au dus la capturarea sa, in urma cu noua zile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.