Statele Unite sustin aderarea Bulgariei la Uniunea Europeana, afirma presedintele american, George W.

Bush, intr-o scrisoare expediata omologului sau bulgar, Gheorghi Parvanov, informeaza site-ul Novinite.com. Scrisoarea a fost inmanata presedintelui Parvanov, vineri, de catre ambasadorul american la Sofia, John Beyrle.

"Integrarea europeana are un rol important pentru implementarea principiilor democratice si pentru prosperitatea Europei, motiv pentru care sustin cu tarie aderarea Bulgariei la UE", scrie Bush.

Potrivit presedintelui american, reformele care vor fi adoptate de Sofia in vederea integrarii europene vor crea un "climat favorabil investitiilor", care vor contribui la o mai buna cooperare cu Statele Unite.

Biroul de presa al presedintelui bulgar a anuntat ca Parvanov a primit o scrisoare si din partea presedintelui Frantei, Jacques Chirac, care si-a afirmat sprijinul pentru aderarea la termen a Bulgariei si Romaniei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.