Seara, cind pe strazile orasului italian Milano se lasa intunericul, din canale, subsoluri si galerii subterane ies la suprafata mii de sobolani, fenomen care a fost pus pe seama caldurii sufocante ce a lovit recent Italia.
Rozatoarele isi fac aparitia in grupuri de cite cel putin o suta de exemplare si sperie locuitorii din cartierele populare, dar si de cei din zonele mai sic ale metropolei. Pentru a-i extermina, autoritatile au facut un front comun alcatuit din reprezentanti ai Primariei, Prefecturii si ai principalei institutii sanitare. Insa toate eforturile depuse pina in prezent s-au soldat cu un esec rasunator, ceea ce a facut ca oficialii implicati in aceasta poveste mai mult decit neplacuta sa-si paseze pisica moarta dintr-o curte in alta.

In fiecare seara, sobolanii isi dau intilnire pe linga tomberoanele si sacii de gunoi lasati in strada si provoaca teama si dezgust locuitorilor ori clientilor din restaurante sau baruri. In plus, tehnicienii sanitari mai sint ingrijorati de un aspect: vara, aceste animale se inmultesc intr-un ritm ametitor, asa incit, la Milano, problema sobolanilor risca sa devina o urgenta nationala.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.