Desi poate parea greu de crezut, mai marii lumii acesteia, care au ajuns sa conduca destinele unor natiuni si sa ocupe un loc important pe scena politica mondiala, au o viata marcata de unele pasiuni, manii ori vicii mai mult sau mai putin recunoscute ori aratate opiniei publice.

Spre exemplu, putine persoane stiu ca presedintele francez Jacques Chirac si-a dorit mult mai mult sa ajunga...luptator de sumo, decit sa imbratiseze cariera politica. Liderul francez este atit de pasionat de acest sport, incit nu pierde nicio competitie si isi amina chiar unele intilniri importante daca la televizor se transmite un astfel de concurs.

La rindul sau, presedintele venezuelean Hugo Chavez a marturisit ca a ajuns in armata nu pentru ca ar fi fost pasionat de "meseria" de soldat, ci pentru ca doar asa a avut ocazia sa joace cit mai mult baseball, sport de care este fascinat si in ziua de azi. Cit priveste "mania" premierului japonez Junichiro Koizumi, aceasta poarta un nume: Elvis Presley. Pentru Koizumi, "regele rock-ului" este cel mai mare cintaret al tuturor timpurilor si, in consecinta, are toata discografia acestuia si ii place la nebunie sa danseze rock.

Un alt lider a carui viata este marcata de un hobby este cel nord-coreean, Kim Jong II. Acesta este pasionat de filme, colectia sa privata continind peste 10.000 de titluri, printre care se numara seria "Nasul", seria "James Bond", sute de casete cu desene animate, dar si filme horror. Kim a vizitat agentia nationala de film din tara sa de sute de ori. Mai mult, a invatat cum se face un film, cind a produs un serial despre istoria Coreei de Nord. Ceva mai "aventuroase" sint pasiunile regelui Iordaniei, Abdullah al II-lea, care iubeste tot ceea ce ii ridica nivelul adrenalinei din organism. Regele a fost campion de curse, a pilotat elicoptere Cobra, a sarit de nenumarate ori cu parasuta si participa la curse de motociclete.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.