Japonezii au devenit poporul cel mai batran din lume, surclasandu-i pe italieni, din pricina numarului in continua crestere al persoanelor in varsta si a scaderii natalitatii, este concluzia unui studiu guvernamental publicat ieri.

Criza demografica este problema cea mai grava cu care se confrunta japonezii de la inceputul secolului XXI. Numarul persoanelor cu varste de peste 65 de ani formeaza 21% din populatia tarii, inregistrand o crestere de 3,7% fata de recensamantul din 2000.
Japonia depaseste Italia, unde batranii formeaza 20% din populatie, si Germania, unde numarul persoanelor cu varste de peste 65 de ani constituie 18% din intreaga populatie.

Numarul de japonezi cu varste de pana la 14 ani a scazut la 13,6% din totalul populatiei. In Italia, numarul acestora constituie 14%, iar in Germania, 14,3%.

In Japonia a crescut si numarul de celibatari, acestia formand 60% din totalul populatiei adulte, in conditiile in care oamenii manifesta o reticenta crescuta fata de institutia casatoriei.

Guvernul japonez a prezentat o serie de masuri pentru a combate acest declin demografic, printre care acordarea de sprijin financiar mamelor care lucreaza.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.