Nord-estul Statelor Unite a cazut prada fortelor dezlantuite ale naturii, care s-au manifestat cu o violenta fara precedent.

Autoritatile au declarat stare de urgenta in patru state: Maryland, Pennsylvania, New York si New Jersey. in Pennsylvania ploile torentiale au provocat alunecari de teren, inundatii si, ceea ce este cel mai grav, moartea a cel putin 16 persoane si evacuarea altor 200.000. in unele zone a fost necesara interventia Garzii Nationale pentru a veni in ajutorul sinistratilor.

Mai multe elicoptere au salvat cel putin 70 de persoane, blocate pe acoperisurile caselor de apele in continua crestere. in Virginia, o fetita de opt ani a fost luata de un torent care, totodata, a ucis si opt motociclisti. in statul New York, doi soferi de camion au murit "inghititi" de o groapa enorma, care s-a cascat pe neasteptate pe soseaua interstatala 88. In Maryland, multe dintre strazile oraselor s-au transformat in adevarate fluvii care au maturat totul in cale.

Trei persoane au murit in urma unui accident provocat de un torent, iar doi adolescenti au fost dati disparuti in orasul Keymar. De asemenea, 2.200 de persoane din comitatul Montgomery au primit ordin de evacuare, de teama ca digul de pamint construit pe un lac din apropiere ar putea ceda. in zona Wilkes-Barre (Pennsylvania), cele 200.000 de persoane au fost evacuate din cauza amenintarii fluviului Susquehanna, al carui nivel continua sa creasca. Aproximativ 70 de sosele si o portiune de 150 de kilometri din autostrada Thruway au fost inchise din cauza inundatiilor.

Si in anumite zone din New Jersey si din statul New York, populatia a fost evacuata de urgenta. "Politistii mi-au spus ca am un minut la dispozitie sa-mi clatesc samponul de pe cap si sa ma imbrac", a povestit, speriata, o "refugiata" din Trenton. Iar ploile vor continua pina la sfirsitul saptaminii, iar meteorologii sustin ca raul cel mare nu a venit inca. Ei au mai anuntat ca zonele de risc se vor extinde pe o suprafata de cel putin 100.000 kilometri patrati, adica aceeasi suprafata ca cea a statului Kentucky. "Acestea ar putea deveni cele mai mari inundatii de mai bine de 50 de ani incoace", a declarat Brian Hughes, responsabilul local al comitatului Mercer, New Jersey.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.